top of page

Scratch Foundation ens sel·lecciona al programa SEC

Sistema THEAD ha estat sel·leccionat per participar en el programa internacional SEC de dos anys de durada, en el que, juntament amb 40 organitzacions d'arreu del món, treballarem plegats per fer Scratch i la programació creativa més equitativa

Després d'un procés de sel·lecció i diverses entrevistes, la nostra proposta de crear un Scratch desendollat i tangible (Scratch Jr Tactile) va fer que fóssim una organització escollida per participar en aquest programa portat a terme per la Fundació Scratch nascuda al MIT Media Lab de la Universitat de Massachussets. Durant 2 anys, rebrem acompanyament proper, formacions i crearem connexions amb altres entitats dels Estats Units i altres països, i d'altres organitzacions educatives o institucions amb l'objectiu de crear aliances per l'equitat arreu del món.


El programa Scratch Education Collaborative (SEC) és una iniciativa que dóna suport i implica a les organitzacions participants en una experiència de col·laboració en cohort per reforçar el compromís amb la programació creativa equitativa. Nosaltres formem part de la Cohort 1 (2021-23).


Hem rebut formacions per part d'organitzacions de referència en el sector educatiu, STEM, d'innovació i de noves pedagogies del moment. Hem rebut formacions i hem fet grups de conversa amb organitzacions com:


Scratch Foundation, BBC Micro:bit Foundation, The Tinkering Studio (California), Standford D.School, Shawna Young (directora de Scratch) i Mitch Resnick (fundador de Scratch), l'equip de Scratch Jr i especialistes en aprenentatge divers, equitatiu i creatiu, entre d'altres.


A més, hem compartit amb altres organitzacions que promouen l'equitat i la inclusió en les STEM, així com entitats que adapten materials per a estudiants amb discapacitats diverses.


Vam poder participar a la Conferència de Scratch de juliol de 2022, juntament amb el grup de la Universitat de Girona UdiGitalEdu. I també hem realitzat diferents presentacions del nou recurs que estem creant Scratch Jr Tactile a diverses organitzacions i a l'equip de Scratch i ScratchJr, el qual ja ha despertat l'interès de diversos educadors i dissenyadors d'activitats d'aprenentatge.


Tot plegat, està sent un viatge apassionant, el qual no podem deixar d'estar agraits i satisfets de tots els aprenentatges, les connexions i els recursos que estem creant amb tant bona companyia.




0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page