top of page

11 DE FEBRER: DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA NENA A LA CIÈNCIA

Per aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les nenes, i a més per aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les nenes, l'Assemblea General de les Nacions Unides el 2016 va decidir proclamar l'11 de febrer com el Dia internacional de la dona i la nena a la ciència.


Reconèixer el paper de les dones i les nenes en la ciència, no només com a beneficiàries, sinó també com a agents de canvi és de vital importància, ja que la ciència i la igualtat de gènere són vitals per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) .


A les darreres dècades, la comunitat internacional ha fet un gran esforç per inspirar i promoure la participació de les dones i les nenes en la ciència i visibilitzar el treball moltes vegades anònim de milers de dones en totes les àrees científiques.


Des de Sistema THEAD volem destacar la feina i la visió de MARINA BERS sobre l'aprenentatge dels llenguatges de programació a l'educació infantil ja que ha inspirat milers d'investigadors i educadors de tot el món, influint en la seva filosofia educativa.


Va co-desenvolupar el llenguatge de programació ScratchJr en col·laboració amb Mitch Resnick del MIT Media Lab i Paula Bonta i és la creadora del robot KIBO, una plataforma robòtica per a nens de 4 a 7 anys (sense pantalles ni teclats) que es pot programar amb blocs de fusta. Amb KIBO, els joves constructors aprenen programació i enginyeria mentre integren arts i oficis. El seu robot KIBO va ser guanyador del premi Best of Show de Tech & Learning a ISTE19.


Ha rebut importants premis i distincions de recerca com el Premi Presidencial de Carrera Primerenca 2005 per a Científics i Enginyers (PECASE), el més alt honor atorgat pel govern dels EUA i ha col·laborat en innombrables projectes de tecnologia educativa a USA, Colòmbia, Espanya, Costa Rica, Singapur i Tailàndia.


El seu treball està orientat cap al disseny i l'estudi de tecnologies innovadores de l'aprenentatge per promoure el desenvolupament integral dels nens.


"Ensenyem codificació com si estiguéssim ensenyant com aprendre un nou idioma i expressar-nos dins d'aquest idioma. Els idiomes tenen el poder de canviar el món i el que necessitem és gent que pugui canviar el món, no només persones que puguin obtenir una nova feina a l'economia automatitzada."

Marina Umaschi Bers, PhD - Universitat de Tufts


Des de Sistema THEAD, creiem fortament en la feina i l'esforç de persones com Marina Bers per fomentar un ús responsable de la tecnologia i el desenvolupament de les persones en la seva totalitat.



La igualtat entre homes i dones és una prioritat global, i el suport a les joves, la seva educació i la seva plena capacitat per fer sentir les seves idees són els motors del desenvolupament i la pau


Pots fer clic a cada enllaç per conèixer més sobre les nostres formacions, programes per a centres educatius i projectes realitzats.







0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page