TODOS%20LOS%20CARTELES_edited.jpg

WEBINAR ONLINE EN DIRECTE

divendres 5 de febrer 2021

7PM (hora España) - 2PM (hora Veneçuela)

DESAFIAMENTS ACTUALS DE L'EDUCACIÓ:

Inclusió, Alfabetització Digital i Reducció de les Desigualtats

Actualment existeixen bretxes importants entre l'ideal de l'educació per a tots i la realitat que es viu en diferents parts del món i en diversos grups i comunitats.

Accedeix al resum de la Jornada,

llegeix la revista

UBUNTU Magazine

UBUNTU Magazine.png
Viejo globo

La Covid-19 ha agreujat aquesta situació i cada dia és més gran el nombre de persones que consideren que l'Educació Inclusiva és el camí a seguir.

 

Les preguntes i els debats actuals en la recerca de l'ideal d'una educació INCLUSIVA PER A TOTS, se centren en el ¿Com fer-la una realitat en la pràctica? ¿Quins canvis es requereixen?¿Com s'han de fer?

 

Aquest webinar pretén posar sobre la taula aquests temes, i escoltar la veu inspiradora i plena d'experiència de persones que amb il·lusió, humilitat i tenacitat han contribuït enormement en la tasca d'aconseguir una EDUCACIÓ INCLUSIVA I DE QUALITAT PER A TOTS ELS INFANTS I JOVES A DIFERENTS PARTS DEL MÓN

CONVIDAT ESPECIAL

César Bona

Mestre i escriptor. Llicenciat en Filologia Anglesa i Diplomat en Magisteri en Llengua Estrangera per la Universitat de Zaragoza

 Després dels seus 16 anys de trajectòria, va ser nominat com un dels 50 millors mestres de l'món segons el Global Teacher Prize (2014).

"Les portes de les escoles han d'estar obertes, no només perquè entrin els nens i les nenes sinó perquè les seves idees surtin i transformin el món"

 • Black Twitter Icon

PONENTS

Christian Brackman

Ha dissenyat el currículum educatiu del Brasil en pensament computacional desendollat, per afavorir l'alfabetització digital de nens amb pocs recursos.

Professor de l'Institut Federal d'Educació, Ciència i Tecnologia Farroupilha (IFFAR), Doctor en Computació en Educació a UFRGS.

 • Black Twitter Icon

Roger Olivella

Co-fundador de Sistema THEAD, Formació i Desenvolupament de Professorat. Ambaixador per TechSDG dels ODS.

 

Enginyer de Telecomunicacions. Professor del Màster en Formació de Professorat (URL-La Salle). Membre de EduEnginy, projecte que promou l'educació STEAM social a través de la robòtica i fomenta els espais Maker-FabLab.

 • Black Twitter Icon
foto%2520salle%2520jardi%25CC%2581%2520(

José Scodiero

Representant de la Fundació Microbit a Amèrica Llatina, treballa per afavorir la inclusió, reduir la bretxa digital i perquè els nens de tot el món siguin creatius amb la tecnologia

Enginyer Electrònic amb especialització en maquinari i Microelectrònica i MBA de la FAAP (Fundação Armando Alvares Penteado).

 • Black Twitter Icon

Neus Lorenzo PhD

Inspectora d'educació a Barcelona i professora a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i actualment co-presideix el grup de recerca de Transformació Educativa i Informació 4.0 de la WFATE (World Federation of Associations of Teacher Educators) i és a la Junta de la Societat Catalana de Pedagogia de l'l'institut d'Estudis Catalans.


Cofundadora de l'Transformation Society, entitat especialitzada en formació, comunicació i anàlisi de realitats complexes. Ha treballat com a assessora de formació en el Consell d'Europa com a assessor de la Fundació Anna Lindh a Amman (Jordània) i Alexandria (Egipte)

 • Black Twitter Icon

Cristina García

Aplica la tecnologia a l'aula per promoure la creativitat i la inclusió, sent en 2019 nomenada "Apple Distinguished Educator".

 

Mestra d'educació primària i especialista en Pedagogia Terapèutica i Audició i Llenguatge. Treballa al Servei Psicopedagògic Escolar de la Generalitat Valenciana.

 

 • Black Twitter Icon
CGL1%20(1)_edited.jpg

Juan José Montiel

Desenvolupa software gratuït per ajudar en el dia a dia de les persones amb discapacitat, com és el seu cas.

"La tecnologia ha estat una revolució per a tots nosaltres, però especialment per a les persones amb algun tipus de discapacitat. Gràcies a ella, aquest món té avui dia moltes menys barreres. Ajudar a derrocar és un dels meus majors reptes i una de les meves majors satisfaccions, ja que saber que el que fas ajudarà a altres és el millor de tot això."

Forma part de el programa Microsoft MVP (Visual Studio & development technologies).

 • Black Twitter Icon
5002883_edited.jpg

TAULA RODONA

María Alejandra Malaver

President de Gent & Ciutat Ambaixadora Global de l'ONU per a l'Ensenyament dels ODS teach SDGs Defensora de l'Acció Local Facilitadora dels ODS.

 

Enginyer de Sistemes, Professora de la UCAB, Coordinadora en Anzoátegui de la Plataforma d' Articulació Ciutadana "Creiem Aliança Ciutadana "

 • Black Twitter Icon

Ester Romero

Directora de l'Ateneu de fabricació digital de les Corts de Barcelona, ​​un espai públic i obert a tothom on la inclusió és el fil conductor.

 

Col·labora amb diferents projectes, col·lectius i persones per a la creació de materials i eines que afavoreixin la inclusió de persones amb necessitats específiques

 • Black Twitter Icon

Jepi Humet

Co-fundador de Tactilens, empresa de creació d'eines i materials inclusius que té per objectiu desenvolupar l'autonomia de les persones invidents.

 

Enginyer, músic, maker, emprenedor. Li apassiona tot el que fa però sobretot contribuir a fer del món un lloc millor

 • Black Twitter Icon

Pol Oñate

Co-fundador de Tactilens, empresa de creació d'eines i materials inclusius que té per objectiu desenvolupar l'autonomia de les persones invidents.

Creador i comunicador, dedicat a el món de l'art Treballa constantment per transmetre un missatge d'innovació social on la inclusió té un paper fonamental.

Nuria Sánchez Manero

Mestra d'Educació Primària i Educació Especial. Especialista en Audició i Llenguatge. Màster en Neurociència aplicada a l'educació.

 

Especialista en sordceguesa (tutora d'aula de sordceguera durant onze anys) Dedicada a l'educació del deficient auditiu durant 28 anys.

PROGRAMA

5 de febrer de 2021

Inici: 7PM Hora Espanya / 2PM Hora Veneçuela

19:00

 • Benvinguda i obertura de Roger Olivella per donar inici a l'esdeveniment.

20:00

 • Ponència de Christian Brackmann PhD

20:30

 • Ponència Neus Lorenzo

21:00

 • Ponència de José Scodiero

21:55

 • Agraïment i tancament de l'esdeveniment

+

Convidat especial:​

 • Intervenció de César Bona

 • Sessió de preguntes i respostes

20:15

 • Ponència de Juanjo Montiel

20:45

 • Ponència de Cristina García

21:20

 • Preguntes i respostes de les intervencions

 • Inici de la Taula Rodona amb la presència de:

 • ONG Gente y Ciudad

 • Tactilens

 • Ateneu de Fabricació Digital Les Corts

La organització es reserva el dret d'efectuar modificacions en el programa sense previ avís per causes de força major.

Amb el suport de

Sobre Nosaltres

Som un projecte d'Emprenedoria Social.

Sistema THEAD, és un equip formador de formadors i creador de materials educatius innovadors vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

THEAD - Transforma les teves Habilitats d'Ensenyament-Aprenentatge per a marcar la Diferència

© 2020 Sistema THEAD, Formació i Desenvolupament de professorat

 • Facebook - círculo blanco
 • Instagram Sistema THEAD
 • Twitter Sistema THEAD
 • LinkedIn Sistema THEAD
logo catala canva 1-1-2020.png