top of page

Unitats didàctiques per a la noviolència

Aquesta setmana hem estat treballant en digitalitzar un llibre que ens encanta i que hauria d'estar a totes les escoles. El conte EL PLANETA DEL FOC. És una metàfora tant per a grans com per a petits sobre la necessitat de prevenir la violència i treballar per construir la Pau.


Aquest conte, escrit per Martí Olivella (equilibra.cat), és una eina de lectura en català i castellà idònia per reflexionar sobre la importància de la Pau i la noviolència. Els habitants del Planeta del Foc estan fascinats pel foc, de manera que acaben cremant-ho tot. Poc a poc, la Centrolina, el Pirineus, i la resta de protagonistes d'aquesta història plena de màgia aniran aprenent el secret per prevenir el foc al seu planeta.


Aviat també treballarem en la creació d'activitats multidisciplinars de lectura, reflexió i creació digital, així com també tàctil, emprant Scratch Jr Tactile a l'aula, utilitzant com a base de treball els capítols d'aquest conte. Aquesta proposta unirà el desenvolupament del pensament computacional amb la competència interpersonal i la convivència, enmarcada en els nous vectors del currículum actual català.


Sovint, les metàfores son aquella pluja fina que cala dins de nosaltres. Què millor que un conte amb missatge per tal de fomentar tant a primaria com a secundaria probablement l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible més important, el 16: "Pau, justícia i institucions sòlides."




Fes clic per accedir, a continuació, a la lectura digital amb funcions d'accessibilitat del conte El planeta del foc:




0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page